Блог

Ви купили нову квартиру та плануєте незабаром туди переїхати, бо ремонт практично закінчено? Це чудово! Напередодні такої важливої ​​події хочеться якнайшвидше зібрати речі, завантажити їх в автомобіль і вирушити на нове місце проживання. Це хороше бажання, але ми рекомендуємо не поспішати та ретельно підготуватися до переїзду. Тоді Ви не зіштовхнетеся з проблемами та вирішите всі питання з мінімальними витратами часу та сил. Що ми маємо на увазі? Ознайомтеся з нашими рекомендаціями та прийміть їх до уваги. Прислухавшись до порад експертів, Ви уникнете поширених помилок і переїдете в нову квартиру без зайвих нервів.

Отже, що необхідно зробити до переїзду?

Попередні роботи

Це значущий момент, якого не можна нехтувати. Перед переїздом до нової квартири необхідно завершити всі чорнові роботи. До них відноситься оштукатурювання стін, обробка стелі, стяжка підлоги. Коли такі процеси виконані, можна розпочинати наступний етап. Огляньте квартиру та вирішіть, для яких видів робіт потрібен простір. Як варіант, це може бути встановлення жалюзі на вікна та розвішування штор. Краще одразу виконати такі завдання, а не після переїзду.

Коли всі попередні роботи завершені, обов'язково зберіть та викиньте будівельне сміття. Також приберіть інструменти, які використовувалися під час ремонту. Їх може бути досить багато: дриль, болгарка, шуруповерт, плиткоріз, будівельний ніж.

Якщо балкон перетворився на склад непотрібних речей, позбавтеся їх ще до переїзду. Наведіть порядок на балконі, розберіть весь мотлох, не думаючи, що щось колись може стати в нагоді. Розкладіть речі, що залишилися, по коробках. Якщо залишається вільне місце, на балконі можна облаштувати робочий кабінет або затишне місце для відпочинку.

А що робити, якщо після ремонту залишились будівельні матеріали? Наприклад, ламінат, плитка для підлоги, паркет або декоративні стінові панелі. Проблему можна вирішити двома способами. Перший варіант – віддати залишки будматеріалів сусідам чи родичам, які найближчим часом планують ремонт у будинку чи квартирі. Другий варіант більше підходить тим, хто має заміську дачу. У такому разі можна залишити будівельні матеріали собі. У майбутньому вони можуть стати в нагоді. 

uborka-posle-remonta

Прибирання

Це трудомісткий процес, який найкраще виконати перед переїздом, а чи не після. Після переїзду у квартирі буде багато коробок із речами, тому прибирання ускладниться. Після ремонту утворюється багато сміття та пилу. Сміття можна викинути, а пил можна зібрати за допомогою промислового пилососу. Такий пилосос спеціально призначений для збирання дрібнодисперсного пилу, бетонної крихти та інших відходів, що виникають під час виконання ремонтних робіт.

Обов'язково перед переїздом до оновленої квартири проведіть вологе прибирання. Виконуйте вологе прибирання за принципом «згори донизу». На першому етапі протріть карнизи, горизонтальні поверхні меблів, підвіконня. Потім помийте підлогу та плінтуси. Приділіть вологому прибиранню достатньо часу, щоб усе було зроблено якісно та без поспіху. Тоді після переїзду у квартирі пануватиме чистота та порядок.

Якщо Ви не бажаєте виконувати прибирання після ремонту самостійно, скористайтесь послугами клінінгової компанії. Це практичне рішення, якому віддають перевагу багато власників квартир. До його переваг належить економія часу та сил. Можна довіритись професіоналам, а не займатися всім самому.

Обробка приміщення

Це ще один момент, якому потрібно приділити пильну увагу. Перед переїздом обробіть кухню та санвузол спеціальними засобами, призначеними для захисту від грибка. У таких приміщеннях підвищена вологість, тому часто на стінах утворюється цвіль. Для боротьби із проблемою Ви легко знайдете у магазині ефективні засоби.

Якщо у квартирі є меблі з натурального дерева, яке не вкрите лаком, використовуйте спеціальну олію. Йдеться про захисний засіб, призначений для обробки дерев'яних поверхонь. При його застосуванні забезпечується захист меблів від негативних зовнішніх факторів та продовжується термін її служби.

Перед переїздом у квартиру захистіть дверні укоси та покриття для підлоги від механічних пошкоджень, які можуть виникнути в процесі занесення меблів у приміщення. Попередьте нас про те, що Ви переїжджаєте до квартири після ремонту. Наша компанія займається квартирними переїздамиhttps://nashpereyizd.kiev.ua/ru/uslugi/kvartirnyj-pereezd.html довгий час. Це свідчить про наявність величезного досвіду. Ми зробимо все правильно і забезпечимо захист обробки від випадкових пошкоджень.  

main_pereezd0pkouf

План розміщення

Щоб уникнути проблем перед переїздом, складіть план розміщення меблів і переконайтеся, що шафа, ліжко, диван пройдуть через дверні отвори. Ви повинні бути впевнені, що для всіх меблевих виробів у квартирі знайдеться місце. Якщо вільного місця менше, ніж у старій квартирі, вирішіть, які меблі Ви будете перевозити, а якої потрібно буде позбутися. Продумайте все так, щоб інтер'єр був одночасно і функціональним, і затишним. Також важливо, щоб у кімнатах залишалося вільне місце.

Якщо ремонт не закінчено

Не переїжджайте до квартири, якщо ремонтні роботи ще повністю не завершені. Прислухайтеся до нашої поради, навіть якщо дуже хочеться якнайшвидше облаштуватись на новому місці. При незавершеному ремонті можна пошкодити меблі під час перестановки. Така ситуація часто трапляється.

Якщо по-іншому не виходить, не захаращуйте вільний простір, а здайте частину речей на тимчасове зберігання. Це доступна послуга для всіх бажаючих. Її перевага в тому, що можна уникнути пошкоджень меблів та завершити ремонт без негативних наслідків. 

Виконайте всі наші рекомендації перед переїздом у нову квартиру, де закінчено ремонт. Витративши трохи часу на перевірку всіх пунктів статті, Ви залишитеся задоволені результатом і не зіткнетеся з проблемами. Бажаємо Вам вдалого переїзду у нову квартиру та нехай усе буде добре!