Блог

Практично у кожної людини в квартирі є кімнатні рослини, вони прикрашають підвіконня нашої кухні, кімнати. У кого-то є зимові сади, тепер це дуже модне явище. Так само в кожному офісі є не один десяток квітів, які при переїзді потрібно ретельно упакувати, бо кожна квіточка може бути доріг співробітнику і буде впливати на його продуктивність.

 

 

Так як же безболісно і правильно перевезти кімнатні квіти з наших квартир і офісів? Адже переїзд і зміна обстановки наносять квітам, як живим істотам, величезний стрес.

Як правильно упакувати кімнатні рослини і квіти під час перевезення, переїзд? Правильна перевезення квітів.

Головне правило при транспортуванні рослин це те, що їх необхідно упаковувати. Перевезення квітів вимагає великої уваги.

Не важливо, в яку пору року, і на яку відстань ви перевозите квіти, влітку вони можуть пересохнути, а взимку підмерзнути.

Вставте в горщик дерев'яний кілок і перев'яжіть до нього стебла рослин. Оберніть м'яким папером навколо горщика і вгорі перев'яжіть м'яким шпагатом або гумкою, при цьому намагайтеся не нашкодити рослині. Якщо у рослини два або три розлогих стебла, то по краях горщика найкраще увіткнути три кілочка, зв'яжіть їх вгорі, а сама рослина і горщик оберніть папером, і зв'яжіть шпагатом внизу і нагорі.

Особливо ретельно потрібно упаковувати рослини взимку в сильні морози, інакше вони підмерзнуть, що привіт до їх загибелі. У зв'язку з цим куплені квіти взимку необхідно обертати в кілька шарів паперу і утеплювати ковдрою або повстю. Не забудьте в цей період і утеплити горщик, що б коріння рослин не вимерзли.

Якщо ви перевозите квіти з квартири в інше місце не варто їх поливати перед транспортуванням.

Невеликі рослини можна помістити в коробки. Між горщиками прокладете лист картону, щоб їх стінки не билися один об одного під час перевезення речей. Крім того, так ви забезпечите їм більш надійну фіксацію.

Високі рослини підв'язують до кілочків і обертаються пакувальної папером. Гіллясті рослини зазвичай збирають в пучок в центрі горщика за допомогою кілочка. Їх також обертають папером для забезпечення більш надійного захисту.

Підготуйте дерев'яні кілочки для довгих рослин. Кілочок потрібно увіткнути в центр горщика і прив'язати до нього стебло рослини. Якщо ж рослина дуже гіллясте, візьміть кілька кілочків.

Дуже великі, підлогові кімнатні рослини упаковуються в мішки з полотна або клейонки. Такий мішок акуратно закривається на верху за допомогою скотча або мотузки. Будьте уважні, щоб не пошкодити крону рослини.

maxresdefault

 

Інструкція. Перевезення квітів:

 

  • Якщо потрібно перевезти кімнатна рослина, почніть підготовку заздалегідь: за кілька днів до переїзду припиніть поливати рослину. Земля в горщиках повинна бути сухою. Верхній шар можна прикрити вирізаним з картону кругом, це допоможе землі не висипатися під час перевезення.

 

  • Підготуйте дерев'яні кілочки для довгих рослин. Кілочок потрібно увіткнути в центр горщика і прив'язати до нього стебло рослини. Якщо ж рослина дуже гіллясте, візьміть кілька кілочків.

 

  • Верхівки довгих рослин захистіть мішком з полотна або клейонкою, в яку квітку як би загортається.

 

  • Для транспортування горщики з квітами розставте в картонній коробці, встановивши між горщиками перегородки з картону ж. Якщо кімнатні рослини належить перевозити під час холодів, в коробку з горщиками помістіть кілька пластикових пляшок, наповнених гарячою водою. Вільне місце заповніть м'яким папером або спеціальною пакувальної плівкою з бульбашками повітря.

 

  • У вантажівка коробки з квітами вантажите в останню чергу, спочатку розставте окремо упаковані великі квіти. Рослини в машині ретельно закріпіть щоб уникнути падіння.

 

  • Якщо ж немає можливості упакувати рослини разом з горщиками, то закрийте кореневу систему вологим мохом і упакуйте кожну квітку в окремий пакет. Після цього можна скласти всі рослини в загальну коробку, яку необхідно викласти зсередини звичайним будівельним утеплювачем, якщо поїздка належить в холодну пору року.

 

  • Прибувши на нове місце проживання, відразу ж розпакуйте і огляньте квіти. Видаліть пошкоджені листя і полийте рослини теплою водою. Такий догляд допоможе квітам адаптуватися після переїзду. Однак, в зимову пору року не поспішайте відразу розкривати упаковку з квітами. Рослина має зігрітися до кімнатної температури протягом декількох годин.

 

  • Перевезення квітів свіжозрізаних, також справа клопітка. Найзручніший спосіб транспортування таких рослин - це літаком, де вони зберігаються в спеціальному ізольованому відсіку, або спеціальними вантажівками-фургонами, де створено особливий температурний режим. Кожна рослина упаковується в двошаровий поліетилен, між шарами якого зберігається повітряний прошарок.