Блог

У наш час дуже багато стало різновидів упаковки від картонних коробок до пакетів і плівки. Але в цій статті ми опишемо яка упаковка правильна з нашої точки зору, які стандарти нашої компанії і як ми працюємо на переїзді. Кожному, хто планує переїжджати, варто заздалегідь в спокійній обстановці розібратися - які види упаковки є, для чого вони підходять і на які особливості слід звернути пильну увагу в процесі вибору. Якщо навіть ваш вибір не випав на нас, ви завжди зможете перевірити інші компанії на правильність упаковки.

Картонні коробки

Сама універсальна тара! Підійде практично для всього: одяг, книги, посуд, дитячі іграшки та багато іншого. Крім того, коробки замінять листової картон і стануть в нагоді, щоб убезпечити тендітну техніку, меблі, скла і дзеркала.

Основна складність - правильно розрахувати кількість. Якщо ви не звертаєтеся за допомогою до менеджера мувінгової компанії, а займаєтеся питанням придбання упаковки самі, то сміливо множте свій розрахунок на 2. Інакше майже напевно посеред зборів з'ясується, що коробок відчайдушно не вистачає

На що звернути увагу:

  • Щільність картону. На жаль, зараз під виглядом коробок для переїзду часто продаються сумнівні вироби з тонкого картону. Вони не витримають навантаження і можуть підвести прямо під час переїзду. Вам підійде тара з-слойного картону, якщо це великі коробки, якщо маленькі коробки як у нас, можна і тришаровий картон.
  • Надійна конструкція. Часто зустрічаються відгуки переїжджають про те, що недорогі коробки з будівельного супермаркету буквально розійшлися по швах. При покупці перевірте місця стиків і склейки бічних стінок на міцність.
  • Розміри. Тут найчастіша помилка - вибрати великі короби. Це в корені невірно. Оптимальна вага заповненої тари - 10 кг, максимальний - 15. Інакше переносити коробки буде важко, а дно може не витримати надмірного навантаження. Тому віддавайте перевагу коробкам середнього і невеликого розміру. До речі, двох розмірів буде цілком достатньо, не варто купувати коробки всіх представлених у продавця конфігурацій. Їх буде незручно переносити і акуратно розподілити в кузові автомобіля
  • Прорізні ручки. На перший погляд, це зручно. Однак така конструкція в рази підвищує ризики розривів і зминання короба.

 

Повітряно-бульбашкова плівка

Вона виконує свою функцію на сто відсотків, дає в першу чергу амортизацію будь-якого вантажу, як дзеркала так і склу значно захищає перевезення крихких предметів і зберігає від механічних пошкоджень. Велика частина людей покладається на стрейч плівку, але в процесі переїздів ми зрозуміли що стрейч дає захист тільки від пилу і вологи, ще дає непогану фіксацію рухомих предметів, таких як дверки в шафі.

На що звернути увагу:

  • Густина. Ось показники, на які можна орієнтуватися - плівка повинна бути тришарової з товщиною бульбашкового шару не менше 4 мм. Більш «кволу» Пузирко доведеться використовувати в 2-3 шари, щоб забезпечити належний захист вашого майна.

 

Стрейч плівка

Убезпечить меблі та інші предмети від намокання, забруднення і «легких» механічних пошкоджень на зразок «притирань» при торканні різних предметів меблів в кузові машини під час транспортування. Зафіксує висувні елементи - скажімо, ящики у тумби.

На що звернути увагу:

  • На щільність самого стрейча. Найкраще використовувати 22 мк. щільності, бо коли хочеш замотати якийсь предмет, а плівка рветься, змушує ще більше робити намотування і надалі більше стрейча йде.
  • Бухта не повинна бути більше 2.5 кг - тому що важко буде утримувати її в руках при обмотці предмета. Краще нехай буде оптимальний варіант.

 

Скотч

Це дуже простий при використанні матеріал, але грає не маленьку роль в офісному переїзді або квартирному.

  • Намотування - кількість метрів стрічки в рулоні. Купівля здається дуже вигідною? Перевірте, часто недорогі екземпляри мають всього від 20 до 40 метрів в намотуванні. Проста арифметика: щоб проклеїти один короб (2 шари по дну плюс скріпити верхні клапани), в залежності від його розміру вам буде потрібно близько 3-5 метрів скотча. Тобто рулон клейкої стрічки з намотуванням 20 метрів - це всього 4-6 упакованих коробок.
  • Найголовніше - якість клейкого шару. У магазині при покупці перевірити його неможливо. Але тут діє проста закономірність - чим дешевше зразок, тим нижче його адгезивні властивості. Ми зустрічали клейку стрічку, яка не тримає зчеплення навіть з картоном, коробки доводиться заклеювати по 3-4 рази. При цьому ризик, що тара відкриється, все ще залишається. Купуйте скотч у перевірених продавців, відомих вам марок і не прагніть до зайвої економії.

 

Пакувальний папір

папір свою основну частину виконує при упаковки посуду, у нас вона продається в рулонах. Але є ще речі які можна упакувати в папір, це сувеніри, магніти та інше, іноді ми навіть використовуємо папір для упаковки взуття.

 

На що звернути увагу:

  • Папір має бути в листах, так зручніше його використовувати і не треба витрачати час на порізку
  • щільність паперу повинна бути трохи більше ніж у газети і розміри 60х60 см, так зручніше все скласти.

 

картонні листи

Хоч ми і пишемо що можна використовувати картонні коробки як упаковку для меблів, але все одно віддаємо перевагу при упаковки меблів - картону. Не треба його різати на відміну від коробок і добре прилягає до меблів, так само їм швидко упаковувати.

 

На що звернути увагу:

  • тут можна використовувати тришаровий гофрокартон марки Т24. Він більш щільний у використанні і тримає свою структуру на відміну від інших марок.
  • Розмір повинен бути 2х1м. Так упаковка буде швидшою.