Блог

Як упакувати меблі при переїзді?

Офісний або квартирний переїзд - це дуже трудомістка і копітка справа, готуватися до якого найкраще заздалегідь. Особливо труднощі виникають, коли потрібно перевезти меблі. Як її упакувати, щоб не пошкодити? Які матеріали для цього необхідно використовувати? Чи потрібно розбирати меблі? Всі відповіді на перераховані питання ви знайдете в нашій статті.

розбирання меблів

Перед тим як почати розбирати меблі, слід визначитися, чи потрібно взагалі це робити. Наприклад, тумбочку або комод краще перевозити цілком. Те ж саме стосується і шаф-пеналів. У зібраному вигляді вони збережуть ребра жорсткості, що захистить їх від деформації і поломки.

Старі шафи з ДСП навряд чи витримають повторне складання, особливо якщо вони зібрані за допомогою звичайних саморізів. Крім того, цей матеріал може викришується в місця кріплень, через що вам доведеться свердлити нові отвори під них. А от меблі з МДФ більш стійка до перевезень. Адже вона збирається, як правило, за допомогою прихованих пластикових кріплень, які надійно монтуються на свої місця. Тому, переїхавши в нове приміщення, меблі з ДСП можна буде зібрати швидко і легко.

Вбудовані меблі не рекомендується перевозити з місця на місце, оскільки вона може не підійти для нової квартири. Такі вироби найчастіше монтуються намертво, причому з урахуванням викривлення стін приміщення та інших конструктивних особливостей. Краще запропонувати покупцеві квартири, щоб він залишив меблі собі, компенсувавши вам частину її вартості. Про величезний старий сервант краще забути назавжди. Збирання-розбирання він точно не переживе, а перевозити його цілком буде дуже важко. А от меблі з натурального дерева необхідно транспортувати гранично акуратно. По можливості потрібно намагатися уникати її розбирання.

Незалежно від того, вирішили ви розбирати меблі або все-таки везти її в зібраному вигляді, перед переїздом вам слід виконати наступні дії:

  • звільнити все ящики і полиці від зберігаються в них речей;
  • вийняти тільки вкладні полки, а ящики залишити для додання конструкції жорсткості;
  • промаркувати витягнуті деталі меблів олівцем або крейдою, щоб потім було легше розібратися в них;
  • зняти всі виступаючі ручки і фурнітуру, після чого скласти все це в окремі пакети і підписати;
  • можна не знімати з меблів дверцята, на яких немає дзеркальних або скляних елементів.

Якщо ящики і дверці не виймаються з меблів, то їх потрібно зафіксувати, щоб вони не розкрилися під час перенесення. При цьому краще використовувати не звичайний, а малярський скотч, оскільки він не залишає після зняття сліди. Для більшої надійності можна також перев'язати дверцята мотузкою, з'єднавши дві різні ручки. Важливо зауважити, що дзеркала з шаф повинні бути вийняті і упаковані окремо.

упаковка меблів

Щоб надійно упакувати всі частини меблів, вам знадобляться наступні матеріали:

  • гофрокартон в листах або рулонах різної товщини;
  • стрейч-плівка різної ширини;
  • малярський скотч;
  • пенобабл або крафтбабл (різновиди повітряно-пухирчастої плівки);
  • спінений поліетилен і куточки, виготовлені з нього.

Полки від меблів розкладаються за розмірами, чергуючись зі спіненим поліетиленом або папером. Краї можна закрити куточками, щоб не пошкодити їх при транспортуванні. Дзеркальні і скляні елементи слід обмотати повітряно-пухирчастої плівкою, закривши тендітну частина гофрокартоном. На упаковці потрібно зробити позначку, щоб такі речі переносилися акуратно. Вся фурнітура розкладається по окремих пакетиках, як було сказано вище.

Меблі, яка не підлягає розбиранню, потрібно обмотати повітряно-пухирчастої або стрейч-плівкою. Її кути слід обклеїти малярським скотчем для захисту від пошкоджень. М'які меблі зі шкіри необхідно накрити тканиною, оскільки матеріал погано переносить температурні перепади. Причому на неї не можна ставити будь-які предмети. В іншому випадку шкіра може розтягнутися або навіть порватися при трясці в автомобілі.

Навантаження меблів в машину

Якщо ви вирішили самостійно займатися завантаженням меблів в автомобіль, то врахуйте, що вам необхідно:

  • заносити в машину в першу чергу найважчу і громіздку меблі;
  • ставити полки і дверці уздовж стінок кузова;
  • покласти шафа, що має стінку з ДВП, саме цією частиною вниз;
  • ставити м'які меблі в нормальне положення, причому зверху на диван можна покласти крісло.

Однак навіть дотримання всіх цих рекомендацій не може гарантувати, що меблі не буде пошкоджена при самостійній перенесенні. Тому краще всього звернутися за допомогою в мувінгову компанію, яка надає вам не тільки вантажне таксі, але і вантажників, які несуть матеріальну відповідальність за цілісність ваших речей. Тільки в цьому випадку можна гарантувати, що Ваші меблі залишиться в первозданному вигляді.