Блог

Для успішного переїзду насамперед необхідно підібрати відповідний вантажний транспорт. Традиційно для цього використовуються криті фургони герметичні або покриті тентом. Загальне, що об'єднує всі типи вантажного транспорту - це прямокутне підставу кузова, високі борта, а також закритий верх.

Подібна конструкція виглядає найбільш зручною і раціональної для навантаження меблів, більшість з якої також має прямокутну основу і компоненти тієї ж форми.

Черговість та порядок ЗАВАНТАЖЕННЯ

Для максимально корисного використання всього обсягу кузова, а також безпечного переміщення меблів існує певний порядок навантаження з відповідною фіксацією всіх елементів:

  • Спочатку встановлюється велика побутова техніка (ближче до переднього борту кузова) - це обумовлено тим, що ця зона найменше схильна до вібрацій і трясці під час руху по київських дорогах дорогах, які далеко не завжди відповідають мінімальним нормам стандартів якості.
  • У цій же зоні рекомендовано встановити телевізор, можливо у бокового борту (незалежно від його стандарту).
  • Далі завантажуються компоненти розібраної меблів (частини корпусу, стулки, скляні і дзеркальні елементи). Їх професійним вантажникам краще зібрати в модулі, зв'язавши плівкою або скотчем. Після того як модуль зібраний, його занурюють в кузов і встановлюють на довге ребро вздовж бокового борту кузова.
  • Після цього в кузов занурюється і встановлюється м'які меблі, притискає раніше встановлені модулі вздовж борту.
  • На останньому місці встановлюється інша дрібна меблі, яка також стає опорою для поряд меблів.

При цьому, встановлені в кузові тумби, рекомендується вмістити дрібні речі, одяг, згортки, коробки з тендітною посудом, покладеної з шарами поролону. Те ж слід зробити і з рештою простором між елементами меблів. У вільних нішах чудово себе будуть почувати сумки з м'якими предметами побуту, одягом і ковдрами, попутно забезпечуючи збереження меблів в разі поганої дороги. Все це також важливо мати на увазі при замовленні вантажників.

 

photo5262607038649840218

ПРАВИЛЬНА ФІКСАЦІЯ ВАНТАЖУ В фургон

Фіксація і кріплення вантажу в кузові починається з перших занурених елементів. Високий холодильник прив'язується до борту (ременями, гумками), з м'якою підкладкою. Він повинен бути абсолютно нерухомим. Те ж стосується і пральної, і посудомийної машини, а також телевізорів. Всі рухомі частини на побутовій техніці також фіксуються за допомогою підкладок і скотча з додатковою обмоткою поліетиленом та / або аероплівки.

Всі меблі та її частини, встановлені вздовж бічних бортів, також фіксуються за допомогою ременів і гумок, при цьому принципово важливо виключити можливість поздовжнього руху бічних модулів і решти всіх меблів в кузові, щоб виключити надмірне тиск на встановлену попереду велику побутову техніку. Для цього під час навантаження між побутовою технікою і іншою частиною кузова укладаються м'які речі, а також спеціальні стопори на підлозі, що перешкоджають поздовжньому руху.

Те ж стосується і поперечного руху цього вантажу. Його необхідно мінімізувати, а краще і зовсім усунути. Якщо ширина меблів не дозволила природним чином зафіксувати вантаж в поперечній площині, тоді можна вдатися до тих же м'яким речей або частинам м'яких меблів, а також скористатися спеціальними або імпровізованими стопорами на підлозі кузова. Після такої «щільної» завантаження, всі речі гарантовано доїдуть до пункту призначення в цілості й схоронності